Ontstaan

Wij hebben een raskat aangekocht omdat we op een drukke baan wonen en het bijna onmogelijk was om onze vorige lieverdjes, die allen straatkatten waren, in leven te houden. Steeds overleden deze op jonge leeftijd. Ook al hadden we onze katten een uur en terrein kunnen aanleren, bleek deze toch nog geen bewijs van veiligheid te zijn. Straatkatten zijn jagers en hebben een grote drang zich voort te planten. Door deze 2 eigenschappen loopt het mogelijk vroeg of laat fout! Ze willen een groter gebied verkennen waardoor de straat en auto’s hun grootste vijand worden! Ze zijn snel maar niet altijd even vertrouwd met het gevaar!

Als dierenliefhebber is het dus geen pretje om je schat van de straat te gaan oprapen. Daarom hebben we de knoop moeten doorhakken en besloten we geen katten meer aan te schaffen. Het gemis aan een huisdier was enorm en we schaften ons een Mastino Napolitano, Attention I Am Pacha, aan. Deze werd de stammoeder van onze latere honden. Na enkele jaren zijn we gestopt met kweken daar we de juiste personen niet meer vonden om onze pups een goede thuis te kunnen garanderen. Als kweker moet je denken aan je pups en hebben deze dan ook ten alle tijden voorrang!

Bij de dood van Reiza, een dochter van Pacha, startte een goede vriendin haar eigen cattery op. Het gevoel om een kat in huis te hebben groeide en na veel overleg kwam het eerste kitten, Bubbels Van ’t Rietveld. Deze werd geboren op de dag van de dood van Reiza! Later bleek ook dat al onze aangeschafte kittens iets te maken hebben met onze honden en gelijke karaktertrekken vertonen. Door deze ontdekking hebben we dan ook zonder twijfel de kennelnaam van onze stammoeder Pacha verkozen tot onze huidige catterynaam.

Tot Cattery Attention I Am behoren inmiddels 12 poezen en 4 katers. Onze katten hebben hun eigen stek, nl. hun veranda die rechtstreeks bij onze woonruimte hoort. De katten horen, zien, ruiken, voelen alles aan waardoor zij een sociaal gedrag vertonen en van niets bang hebben. Eerder liepen de katten vrij rond in huis bij onze kleine hond Pruts. Eens ze zin hadden om te rusten of om hun behoefte te doen, trokken ze vanzelf één voor één terug naar hun woonst. Na de dood van onze kleine Pruts zijn er 2 Engelse Bulldog’s in huis gekomen. Bij de komst van deze zagen we de katten praktisch niet meer in huis. Door het ouder worden, worden de katten ook rustiger en vertoeven ze liever op hun gemak in hun eigen stek.

Allen worden onze dierbaarste schatten met de meeste en beste liefde omringt. Ze ervaren het als een ware verwenpartij en genieten met volle teugen. Het meest speciale aan het fokken met katten is de vele liefde die je van hen terug mag ontvangen. Velen zeggen dat een hond veel meer liefde geeft dan een kat maar hier kunnen we het tegendeel bewijzen. De liefde van een hond is iets totaal anders maar wij kunnen u verzekeren dat u even graag de liefde van een kat zal ontvangen.