Overtuiging

Raskatten zijn veel rustiger en hebben dus niet de behoefte, zoals straatkatten, om hun jagersinstinct te beoefenen. Ze beschikken ook niet over een gelijke dosis drang naar avontuur en verkennen! Ze vragen niet om buiten te gaan en willen enkel genieten, genieten en nog eens genieten! Ze willen zonnen, mooi liggen wezen, aandacht krijgen, spelen, É maar het geeft hun niet dit allemaal binnenshuis te moeten doen!

Nu kunnen we dus controle uitoefenen over onze huisdieren en we weten dat ze niet op een nutteloze manier zullen sterven. We weten steeds waar ze zijn en dat is een enorme geruststelling.

Doordat deze katten steeds binnen vertoeven zijn ze steeds in je gezelschap en zul je ook meer en meer liefde ontvangen van hen. Raskatten zijn veel afhankelijker en aanhankelijker van ons dan straatkatten zijn! Dit schept ergens ook een grotere band!

Nu wil ik zeker niet zeggen dat straatkatten minderwaardig zijn, want niets is minder waar! Vele pasgeboren straatkatjes verliezen al het leven daar ze ongewenst zijn door hun “baasje”. Dit is een menselijke fout want bestaat er zo niets als sterilisatie of de pil? We willen een huisdier maar we maken komaf met de bijhorende ongemakjes! De enige reden waarom wij geen straatkatten meer houden is omdat ze vroegtijdig sterven en dit niet de bedoeling is bij het houden van een huisdier.