Onze waarden

Bij het kweken met onze honden hadden we behoefte aan enkele waarden en voorwaarden voor onszelf en de nieuwe eigenaars. Daar deze waarden werden steeds goed nageleefd en we bekwamen goede resultaten met onze pups en hun nieuwe eigenaar. Daarom willen we deze overdragen naar onze cattery om ook hier dezelfde goede resultaten te bekomen!

Belangrijk voor ons is dat we slechts eenmaal per jaar met onze poezen kweken en dat het aantal nestjes per kat afhankelijk is van wat zij zelf aan kan. Wanneer een kat over een stevige bouw beschikt kan zij iets meer nestjes aan dan een kleinere poes. Ook fokken wij niet met al onze katten. Wanneer de eerste bevalling moeizaam verliep dan kan je stellen dat deze reeds op tweejarige leeftijd van haar pensioen geniet bij ons!

De katten blijven levenslang bij ons, ook al kweken ze niet meer! Ze kunnen dus rustig van hun oude dag blijven genieten in hun vertrouwde omgeving! De kittens worden in een huiselijke omgeving grootgebracht waardoor ze een sociaal gedrag vertonen. De kittens komen dus in contact met onze hond waardoor ze leren omgaan met andere dieren. Dit is belangrijk omdat ze de confrontatie al kennen met een ander dier bij hun nieuwe thuis. Deze zal overbodige stress vermijden en de aanpassing makkelijker maken. De kittens leren bij ons op een bepaalde plaats, de kattenbak, hun behoefte doen. Het is dan ook aangeraden dezelfde middelen te gebruiken om te voorkomen dat ze overal in huis hun behoefte doen. Ook zullen de kittens de nodige verzorging en spuitjes bij ons ontvangen alvorens ze naar hun nieuwe thuis mogen vertrekken. Ze vertrekken dus niet voor ze 12 weken zijn! Dit is belangrijk omdat we zo hun reactie op de inentingen kunnen controleren en ook reeds de werking van de inenting kunnen verlengen om mogelijke risico’s grondig te laten dalen.

De personen die een aankoop van een kitten bij ons willen verrichten worden één voor één aan een grondige selectie onderworpen. Niet iedereen is namelijk geschikt voor het hebben van een bepaald ras! Ook belangrijk is dat mensen weten dat de aankoop niet de enige kost is aan een dier! Het onderhouden en opvoeden van een dier vraagt veel tijd en is niet altijd even goedkoop! De jaarlijkse spuitjes, goede verzorging, goed en gevarieerd eten, een krabpaal, enkele speeltjes zijn onontbeerlijk. Bij ons is het niet de bedoeling dat we verkopen om het geld maar dat het kitten een goede thuis krijgt en voor altijd daar kan blijven!

Wanneer het nieuwe baasje toch besluit om voor zijn kat een nieuwe thuis te zoeken moet deze ons altijd eerst contacteren! Wij zoeken dan wel een nieuwe thuis of houden de poes zelf. Gewenst is dat er contact wordt gehouden en we af en toe toch enkele foto’s mogen ontvangen om de evolutie van het kitten tot volwassen kat te kunnen volgen. Dit is gewenst van onze kant maar het nieuwe baasje bepaalt zelf wat hij hiermee doet!